Prof. Dr. İsmet Barutcugil

1950 yılında doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesinden mezun oldu. 1975 yılında doktorasını tamamladı. 1980’de doçent ve 1987 yılında Profesör oldu. 1971–1988 döneminde Uludağ Üniversitesinde ve 1988–1999 yılları arasında da İ.Ü. İktisat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Yönetim, pazarlama, üretim yönetimi ve insan kaynakları yönetimi alanlarında çalıştı. Yıldız, Marmara ve Yeditepe Üniversitelerinde de yüksek lisans dersleri verdi. British Council bursu ile İngiltere’de, Fulbright bursu ile A.B.D.’de Utah Üniversitesinde bilimsel çalışmalar yaptı.

1989 yılında RCBA Danışmanlık firmasını kurdu. 1992-2012 yılları arasında DOOR Training International Türkiye ortağı olarak eğitim ve danışmanlık hizmetleri verdi. A.B.D, İngiltere, Hollanda, Almanya, İspanya, İtalya başta olmak üzere çeşitli ülkelerde eğitim ve araştırma programlarına katıldı. 1995-2010 yılları arasında “deneyerek öğrenme” yaklaşımına dayalı outdoor eğitimler de veren Prof. Dr. Barutçugil’in halen danışmanlık verdiği alanlar arasında; yönetim geliştirme, insan kaynakları, yönetici kişiliğinin gelişimi, stratejik yönetim ve liderlik becerilerinin geliştirilmesi konuları başta gelmektedir.

Yayınlanmış yaklaşık 30 kadar kitabı, bilimsel araştırmalarıyla aldığı dört ödülü ve yaklaşık 200  makalesi bulunan Prof. Barutcugil, 2000 yılından sonra özellikle yöneticiler ve iş dünyasındaki insanlar için yönetim ve kişisel gelişim alanlarında kitaplar yazmaktadır. Bu dönemde yayınlanan kitapları arasında; “Eğiticinin Eğitimi“, “Performans Yönetimi“, “Bilgi Yönetimi”, “Duyguların Yönetimi”, “Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi”, “Yöneticinin Yönetimi”, “Organizasyonlarda Kadın Yönetici“, “Proje Yönetimi”, “Müşteri İlişkileri ve Satış Yönetimi”, “ARGE Yönetimi”, “Farklılıkların Yönetimi“, “Kültürler Arası Yönetim“, “Stratejik Yönetim 101“, “Koçluk Becerileri“, “Eğiticilik Becerileri“, “Liderlik” ve “Stratejik İnovasyon Yönetimi” sayılabilir.

8 Responses to Prof. Dr. İsmet Barutcugil

  1. Nedim İLERİ dedi ki:

    İsmet hocam merhaba,
    Daha önce de Linkedinden mesaj yazmıştım belki fırsatınız olup okuyamadığınız için cevap yazamadınız.Yöneticinin Yönetimi adlı eserinizi okudum.Tıpkı bir ders kitabı gibi notlar çıkararak,özümseyerek ve büyük bir keyifle. ,beğeniyle bir iki ay gibi bir süreye yayarak,her hafta bir başlığı,her gün bir bölümü ve nihayet bütününü bitirdim.
    Çok faydalandım.Çok yeni değerlendirmeler kazandım.Bilgilerimi ve deneyimlerimi test etme imkanı buldum.Yeni öğrenmeler edindim.
    Emeğinize sağlık.Size çok çok Teşekkür ediyor, daha nice yeni eserler üretmenizi temenni ediyorum.
    Selam ve saygılarımla,
    Nedim İleri

  2. zekıye sevınc egınlıgıl dedi ki:

    ismet hocam merabalar bir sorum olacaktı cevap alabılırsem ne mutlu:
    hocam sorum kapalı sıstemlerı kullanan işletmelerin yakalandıgı hastalık ve tedavı yontemlerı ?

    • ibarutcugil dedi ki:

      Kapalı sistemleri kullanan işletme ifadesini dar kalıpların dışına çıkamayan, dış dünyadaki gelişmelere kapalı, sürekli yaptıklarını tekrarlayan küçük, aile / şahıs şirketleri için kullanıyorsanız; böyle işletmelerin hastalığı ölümcüldür, kurtuluşu yoktur. Günümüzde, dış dünyadaki değişime duyarsız bir işletmenin yaşaması mümkün değildir. Değişmeyeni değiştiriyorlar; onları gönderip yerine yenilerini getiriyorlar. Eğer, yaşama konusunda kesin istek ve kararlılık varsa, bu işletmeleri dışa açacak bir operasyon belki umut olabilir.

    • okan uğur atalay dedi ki:

      İsmet hocam merhabalar. 2018 yılında Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi Kitabınızı Satın aldım. O dönem açık öğretim İşletme mezunuyum ve ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yoktu. Şimdi Mersin universitesinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Yüksek Lisansı eğitimini bitirmek üzereyim. Ateşleme noktam sizin kitabınız oldu. Şükran ve Minnetlerimle.

  3. Hakan dedi ki:

    Merhabalar Hocam,
    size mail yolu ile ulaşmak isteriz. Bu konuda bize kısa bir mail atarsanız seviniriz.

    İyi çalışmalar
    Hakan

  4. Sayın hocam, Müşteri ilişkileri konusunda bir çok kitap okudum ama sizin kitabınızı okuyana kadar ne adınıza nede titrinize dikkat etmiştim. Kitabı 1 haftada okudum. okuması ve anlaşılması okadar kolaydı ki, kendimi dersi dinliyormuş gibi hissettim, çokça notlar aldım. Bu arada kitabınızı 1 yıldır elimden düşüremiyorum ve yaptığım planları uygulayarak dükkanımı yönetirken yaptığım yanlışları düzeltiyorum. Ellerinize sağlık. Çok teşekkür ederim.

  5. Sevim ALPER dedi ki:

    Merhabalar İsmet hocam, “kültürlerarası yetkinlik” kavramını ortaokul öğrencilerinin seviyesinde uygulamaya dökmek sizce nasıl olur? Bunun üzerine bir çalışma yapmak istiyorum . Kıymetli önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.