Vizyon sahibi olmak, hayal kurmaya benzer, ancak onun çok ötesindedir. Vizyonun geliştirici, uyarıcı, canlandırıcı yönlerinin yanı sıra sistematik ve mantıklı düşünmeyi, hedefler belirlemeyi ve eyleme geçmeyi destekleme özelliği de bulunmaktadır. Hedeflere ve eyleme dönüşmediği sürece vizyon hayalden öteye geçemez.
Bir vizyonla yaşamak ve çalışmak; insanları önemsiz şeylerle zaman yitirmekten, anlamsız konuları sorun yapmaktan, başkalarıyla gereksiz yere uğraşmaktan alıkoyacaktır. İnsanı fiziksel, zihinsel ve duygusal anlamda güçlendirecek, doğruları ve yanlışları daha net görmesini, kararlarını daha sağlıklı vermesini ve bu kararları inançla ve disiplinle uygulamasını sağlayacaktır.
Vizyon, hayattan ne istediğinizi ve bunu niçin istediğinizi bilmenizi ve bunu kendinize (ve başkalarına) açıklamanızı sağlar. Vizyon inanç ve değerler sisteminizi oluşturmanızı ve bunu yaşamınızla uyumlaştırmanızı kolaylaştırır. Yaptığınız her işe bir anlam kazandırır. Enerji, tutku, tatmin düzeylerini yükseltir. Kendinizi işinize adarken hem daha fazla iş tatmini hem de daha kısa sürede daha yüksek performans elde edersiniz.
Vizyonunuzun ne olduğunu biliyorsanız, ona sahip çıkın ve peşinde cesaretle yürüyün. Vizyonunuz olmadığını düşünüyorsanız, çocukluğunuzdaki ya da ilk gençliğinizdeki hayallerinizi yoklayın, belki de vizyonunuzu orada keşfedeceksiniz. Eğer hiç hayalleriniz ve vizyonunuz olmadıysa en kısa zamanda kendinize zaman ayırın ve bir vizyon yaratın. Bir vizyonunuz olsaydı nasıl olurdu diye düşünün, sizi etkileyen insanların vizyonlarının ne olduğunu tahmin etmeye çalışın. Başkalarının vizyonlarından (gerekirse) kopya çekin ve bir kişisel vizyon oluşturun. Bunun kısa sürede hayatınızda, işinizde ve ilişkilerinizde önemli farklar yarattığını göreceksiniz.
Reblogged this on yasarnorman.